allt är över...


Oh.. nu, tentan klar, nästan allt packat, skönt!
Nu till Thailand..
Bussi ciao

imorgon gäller det...

Nervös? 30 poängs tenta? Imorgon! En hel termin ska sammanfattas, komprimeras o tryckas in under 6 intensiva timmar... Kanske blir det de mest intensiva timmarna som jag har haft, kanske känns det otroligt jobbigt och jag vill bara fly... Eller så känns det som att tiden kommer att flyga förbi och att jag inte hann med någonting.  Vi får helt enkelt se hur det blir.

Idag vaknade jag innan klockan ringde, fylld av energi och det första jag gjorde var att börja skratta... En otroligt härlig morgon, en dag innan tentan. Åh, jag önskar att jag hade fått skriva tentan idag, hade ju så mycket energi. Hoppas det känns bra imorgon med.

Vet inte varför jag kände mig så otroligt glad och nöjd imorse, kanske för att jag visste, att nu skulle jag inte kunna göra så mycket mer med tentan i alla fall... allt bygger ju på förståelse.

Hela dagen har varit full av energi.. halv åtta imorse satt jag redan med statsrättsfrågan på förra årets tenta, bara för att kolla om jag har fattat. Bra gick det och sedan bestämde jag mig för att läsa hela regeringsformen. Efter en dryg timme bestämde jag mig att arbeta med eg-rätten, trots att jag hade bestämt mig för att inte plugga denna dag. Men men... hade ju tråkigt o så mycket energi.

Nåja.. ikväll efter halv fem har jag inte tittat i en enda bok. Nu ligger de alla nerpackade i väskan som ska med till tentan.

Har tvättat lakan och kläder och ätit pastasallad. Nu känner jag mig lite slut, efter två långa promenader och funderar på varför jag inte känner mig nervös. !?! hmm.. skumt!

Nåja. imorgon är det min sista kväll här, känns verkligen inte så. Känns ingenting. Kan inte förstå att jag kommer att vakna i ett thailändskt hem på måndag.

lycka till på tentan anna...
image13

Här bor jag nu..

Koncentration....? svårigheter...

Idag känns som en sådan där lite onödig dag. Inget vettigt gjort, men kanske inte så konstigt med tanke på allt som väntar. All stress som jag har inom mig o alla tusentals tankar på allt, som jag hela tiden måste trycka ner för att jag ska kunna producera tankar till eg-rätt, genus o hirdmans genussystem. Wäää... Nu vill jag verkligen inte mer. Snacka om down-dag.


Vaccinerade mig imorse, ytterligare två plåster på armen. Men nu tror jag verkligen att allt är fixat, det som fattas är nu bara den där himla tentan!!

Jag drömmer om eg-rättens artiklar, om avtalslagens skade-§ och genus hit o dit... läskigt!

Nåja, jag kan i alla fall stolt konstatera att jag har lärt mig att skumläsa texter nu o verkligen förstå vad som skrivs. Läste ett häfte på 435 sidor igår, o ja, jag kommer till och med ihåg vad jag läst.

I övrigt har jag faktiskt packat lite idag, ner i flyttlådan o resväskan. Känns lite konstigt att bara ha böcker framme.... lite deppigt.

Funderar på att gå å sova nu, är helt slut, klockan är inte ens nio..!

Där i Ratchaburi kommer jag att bo nästa vecka! Tror inte på det själv ens en gång

image12

"Då ses vi i Thailand på söndag"

För ett par timmar sedan nu ringde Pernilla, min handledare som jag ska ha under utbytet.
Hon kommer att åka till Thailand nu på fredag för att träffa den thailändska handledaren på plats i Ratchaburi. Jag fick lära mig att man uttalar provincen som " Raaach Buuurrri"  =D

Alla värdfamiljer i Munkedal är klara och alla arbetsplatser. Allt från Bondgård, plantskola, stenhuggeri, hmm vad var det mer, kommer inte ihåg.

Familjerna var också blandade; ett äldre par, en familj med småbarn och en ensamstående kvinna. Tror att det kommer att bli bra vad jag än får (hoppas på det i alla fall).

Men det härliga med samtalet var att jag fick en släng av resfeber, en sådan där pirrande känsla om att "Hjälp på söndag är jag påväg!!!" Snart kommer Ramin hit (som också bor här i Umeå o som ska med på mitt utbyte) Vi ska snacka en massa och jag kommer få koppla bort mina statsrättstankar.

Denna hemska mördarvecka; helt otroligt så mycket som händer. 
Tentan på fredag (och  den är ju inte nådig liten om man säger så) 
Resan på lördag ner till Stockholm, klockan halv åtta tar jag alltså avsked från glada sjuan, joel o peter o Umeå. Men innan dess så ska jag packa, plocka undan, flytta ut, tvätta mina sängkläder o i princip lära mig lagboken utantill. Sedan är det ju en massa trevliga personer som jag skulle vilja säga hejdå till, men som helt enkelt inte kommer hinnas med. Så mördarvecka = ja.
Men sedan på måndag, är jag i Thailand med ett helt nytt liv framför mig i 6 månader.

Det ska bli otroligt spännande. På tal om spänning, hela jag är liksom som en spänd fjäder och har konstant ont i magen inför all stress o tenta...


nåja. Nu när jag har skrivit av mig lite ska jag koka te o vänta på Ramin

Bussi anna


Ratchaburi

Ratchaburi... provincen i Thailand där jag ska bo

Det ska bli så spännande att få åka iväg. Har kollat på en del bilder från området och hittade bland annat en marknad på vatten.



Ratchaburi ligger på gränsen till Burma och jag kommer där att få bo i en värdfamilj... spännande!! minst sagt!
Såhär ser det ut i en av Ratchaburis nio småprovincer;

image10


tijto



nå¨ja
lite resfeber har jag

plugg o "aha-upplevelse"


Oh, har precis fått en sådan där "Aha upplevelse" om EG- rättens sammanhang.

Principen om indirekt effekt och von Colson principen... Oh! Det känns så bra. Nu känner jag att jag har tagit klivet över tröskeln till EG-rätten, så nu kommer jag sitta hela kvällen och försöka lösa olika tvister. Dessutom har jag kommit fram till (antalgigen för att jag inte är tillräckligt insatt) att Storbritannien bryter mot EG-lagstiftningen i fråga om likabehandling av arbetstagare. Spännande! tihiii

 Det snöar en massa, helt underbart! Träden är liksom inklädda i smältfärdig snö... fint!

Killarna ska på middag ikväll, men jag ska vara hemma o plugga, kanske se någon film om jag kan slita mig.
Tentaplugg...

Bussiiii

Lite knepigt...

Hmm.. ja, jag måste verkligen plugga nu.
så, får la skriva lite mer sedan. Får se om jag fattar mig på sidan också
Ciao

Lämnat mitt hem i skåne, på plats i Ume


Hallå!

Nu har jag lämnat mitt rum hemma i Bjärnum och kommer inte komma tillbaka förrän efter midsommar. Känns konstigt men ändå känner jag mig van vid känslan. Konstigt känns det då jag faktiskt snart ska ge mig av till Bangkok. På lördag nästa vecka tar jag flyget ner till Stockholm för att dagen efter kliva ombord på planet till ett för mig helt nytt land och en annan kultur..

Nervös? Ja, jag tror det. Hela jag är som en spänd fjäder, men mycket av nerverna ligger inför tentan på fredag. Jag undrar hur allt hade varit om jag inte hade haft tentan då? Jag hoppas och tror att det kommer gå bra!

Jag har packat min blåa väska och om jag plockar bort allt som jag inte kommer ta med mig hem igen väger den kanske 11 kilo. Rätt bra ändå? Eller?

Måste kila!
Kram anna


image2


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0