städar upp o minns

Städar en massa hittar mammas hippie-kläder och pluggar thai... Helt underbart! Faktiskt

Här kommer lite bilder;

  Miss you so much! ^^


 

Edinburgh*

                    


Polska!

Jeszcze polska nie zginela polki my zyjemy...

Jestes kochana :)


Basia


Edinburgh

Helloo!!!

Jepp... sa bar det av till Edinburgh, efter bara tre eller fyra dagar hemma.

Jag sitter just nu i Babsis lägenhet i centrala delarna av staden, som är hur mysig som helst. Vi har spelat en massa volleyboll tillsammans med Babsis vänner fran Spanien, Litauen, Polen.... Det var tilloch med fint väder sa att vi kunde ligga o chilla i gräset.

När jag först kom till Glasgows flygplats tog jag taget in till city.... Jisses om jag var lite nervös, hade ju inte träffat Babsi pa tva ar! Men det gick bra och vi tog bussen ut till utkanten av Glasgow för att träffa hennes mamma. Sa speciellt, hennes mamma grät när hon sag mig, stanendes pa den röd och vitmalade balkongen. Ohh.. Jag kom in, det fanns knappt nagot golv och taket var nastan fallfardigt. Sa är det  väl när man inte kan prata engelska och inte hittar nagot jobb. Väldigt tragiskt. Men hon satte igang med att laga mat, Polska korvar, paprika och ägg... mmm det smakade jättegott efter en lang resa. Lägenheten var sü liten att jag o babsi fick sitta pa den smala balkongen  o äta. Vädret varvades med regn och sol. Vi pratade pü blandning mellan engelska, tyska, polska och  kroppssrak och visst förstod jag. Hennes mamma vill nu skriva en biografi, problemet är att hon inte kan skriva. Men jag skulle definitivt läsa den, om hennes kamp för att fa barnen till en utbildning om att fa ekonomin att ga ihop och om kampen att lämna sin mann och bryta upp.

Nüja.. Nu är jag i alla fall i Edinburgh... Här bor Babsi i ett kollektiv och har en supermysig lägenhet. Igar var det tänkt att vi skulle ta bussen för att aka ut till havet och titta pü en liten söt ö. Men, bussen var liksom borta.. Vi gick och letade efter busstationen pa hela Princess street, men nej inte en enda nr 41. Men plötsligt i allt letande vänder jag mig om och sätter nästan min egen tunga i halsen. Men jisses! "Va, Daniel!?" en klasskamprat, killen frün min by kommer ganendes just pa denna lilla avstickande vägen just den tidpunkten. Ödet? eller what? jaja.. men det var ju kul att ses i alla fall.

Babsi o jag tog bussen hem och sedan gick vi till affären för att handla chocklad och polsk öl. So we did... Hoppade pa buss nr 25A som skulle ta oss till havet, men pa grund av allt vagarbete kom vi bara till princess steet, efter ungefär en 40 minuters köande. (Det tar 15 min att ga dit!) Haha, men kul hade vi alla fall. Längst fram i dubbeldäckarn, med Ben and Jerry ice cream, trots att regnet öste ner. Mys mys. Jag lärde mig förövrigt den polska nationalsangen, sü nu.. hahah...

Kvällen spenderades nere i princess park där vi pratade med lite trevligt folk och smakade pa den polska ölen... hmm.. finns nog godare?! Vi gick upp till ett par pubar och tittade in de festande skottarna... Vi träffade ett par fran seattle och nagra fran australien. De lärde oss hur vi skulle försvara oss mot en anfallande känguru.. haha, sü hysteriskt kul.


Jaja.. livet här i edinburgh är i alla fall härligt. Vi har dessutom varit pü en fotosession där vi har haft kläder fran 1600- talet pa oss.

Naja, Bussis Puss puss frün EDI


Minnen

 Lilla jag i Thailand... Miss!

 












Sista kvällen... Bye Bye Kitung mac mac

Hemma!



Hej! Nu är jag hemma. Hemma efter ett sex månaders långt utbyte... Jag börjar få perspektiv på det jag har gjort och för varje dag som går saknar jag Yod. Jag pratade med Yod i söndags. Han hade precis kommit tillbaka till vår lilla by och det hölls en stor fest. Det lät som att han verkligen var lycklig. Han sa: "Enna, I miiiss you velly much!" på sin knaggliga, gulliga engelska. Ohh Kitung!

Nu när jag har kommit hem har jag redan drabbats av mitt gamla vanliga liv och har bestämt mig för att åka iväg igen. Bara torsdag till måndag den här gången. Till Skottland, Edinburgh och Glasgow för at hälsa på Babsi.

Nu ska jag laga mat. Så skönt att kunna få göra det själv och när jag vill samt vad jag vill! Än så länge har jag inte så där in i hoppsans mycket tankar på vad jag saknar, men det kommer nog.
Puss puss


sumo

RSS 2.0