första dagen

Brygga

En bild från första dagen i Thailand... Nu har jag bara fem dagar kvar med mina vänner från Thailand och Sverige... lite ångest ändå.

Sedan onsdags...


Har hänt massor...***

liten kort summering;
 
onsdag
( för en vecka sedan); Fick taxvalpar och vi missade vår buss. Det hela slutade med en lång frukost.
torsdag: For till Lysekil för att titta på HavetsHus, blev magsjuk av en mjukglass.
fredag; nationaldags firande i munkedalsparken... Innan var vi på standen i Gårvik o sola o givetvis badade. Mys, men lite bränd dock. Sjukt att jag blir bränd i Sverige och att jag är brunare nu än på de tre månaderna i Thailand.
Lördag: Segling från Orust och examensfest på kvällen
Söndag: Sov till nio upp och städa, födelsedagsfest för Anna i gruppen
Måndag: Work at Arctic Paper. På Rullpacken där vi hade två olika moment. Kul
Tisdag: samma sak.
Onsadag; utpumpad, slut, magknip...








I lördags på seglingen verkade livet helt underbart, himlen var blå och det blåste knappt någonting. Segelbåten var helt underbar stor med en massa segel, en dröm! Så seglade vi ut. Jag fick vara med att hissa segel och jag tänkte på Ostindiefararen. Sedan lägger sig vinden och vi blir liggandes alldeles stilla på vattnet. Vi hoppar i för att bada på klartecken från vår kapten. ruskigt högt att hoppa från kanten, men där nere i vattnet såg båten i alla fall mycket ståtligare ut. Jag ville fotografera, men det förblir ett minne... När mina tankar på den fina båten var över insåg jag hur långt borta jag var. Båten började plötsligt segla iväg, vindpustar kom och vattnet  vid båtkanten blev bara mer och mer strömt. Jag  simmade och simmade och utmattad nådde jag hängstegen. Jag orkade knappt dra mig upp och jag skar mig på fötterna och benen av alla snäckskal på undersidan av båten, där jag hängde släpandes i vattnet. Jag såg hur de andra tre nu var ännu längre bort och tänkte att de kanske inte skulle orka ta sig fram.

Så vi kastade ut en livboj, men linan räckte inte...
Tillslut efter i hoppande och räddande var alla
 på båten igen. Faran var över. Trodde vi....

Efter lunchen, pastasallad som vanligt, föll plötsligt bommen som höll  upp seglet rakt ner! Bommen går, tänkte jag sekunderna innan den träffar min kompis rakt i huvudet. Eftermiddagen slutade på sjukhuset, med en mindre hjärnskakning, snacka om änglavakt! Aldrig mer ska jag segla tänkte jag. Fast förutom alla missöden på båten så var det väldigt härligt och fint.-

 

Segelturen

valpar, tunnbröd och projekt



Igår , tisdag den 3 juni, pysslade vår projektgrupp med vår lilla broschyr och visst blev vi nog nöjda. Vi har även skickat iväg en beställning på pins som vi ska försöka att sälja, för att täcka våra kostnade... Nåja ul hade vi i alla fall

Innan på dagen var vi hemma hos våra PF:s (handledare) Vi tittade på hästar och bakade tunnbröd vid eldspis. Mysigt, oh gott!

Imorse, den 4 juni, när  både Claes och Liseth hade åkt hörde vi hur hundarna skällde. Hmm.... Vi har fått två hundar till att passa för en vecka. Det var ett himla liv och när vi kom dit så låg det små krabater på det dammiga trägolvet. De små valparna gnydde och staplade sig framåt genom att krypa. Ingen av oss hade ens sett en valp och ingen aning om vad vi skulle göra!? Så vi ringde Claes som satt på viktigt möte. Men Tax mamman verkade i alla fall ta hand om sina nyfödda små valpar.  De är jättesöta med lång kropp och minilitet huvud! gull!



Ska fixa projekt nu.  

Lite bilder







 

Bangkok


image71












Vi vilse i våra blueshirts mitt i Bangkok



















Bye Bye Thailand!! Alla dessa underbara människor kom till flygplatsen för att säga hejdå till mig. Min by (Moo håg) Village no.6 Po ngam Khubua....! Kitung!
Det är dessutom ingen av dessa som har varit i Bangkok tidigare... tänk vilken kärlek <3


image77



Back in Sweden

image76






Work at Arctic Paper


Har haft en jättebra dag på jobbet. Träffade många trevliga människor och svettades i ångmaskinen. Inne i kåpan är det tydligen 180 grader varmt... Det känns kan jag säga. Inte för att jag kom så nära just den hettan men det rann svett och det kändes som att hyn skulle krylla sig av all värme.

 Med all värme så tänker jag givetvis på Thailand och sakanar alla små mysiga minnen, som den här lilla oasen i vår by.

image62Jag kom till jobbet vid halv nio imorse, efter att Claes faktiskt hade kört oss. Normalt får vi ta den tidiga skolbussen, klockan 07.20 för att börja jobba klockan 9.00. Lite segt. Men idag hade han vägarna förbi så jag kunde sova lite längre. Jag kunde ju inte somna igår natt. ^^

Det första vi gjorde var att hälsa på Andreas och Marie. Vi hämtade ut våra fabriksskor som vi måste ha på oss för att få arbeta i fabriken. Något stora men tack vare remmarna så höll de sig kvar. Jag hade ju dessutom tränat på att går runt i "stålskor" på Dingle gymnasiet innan. Marie följde oss sedan ner till PM 8 (Pappersmaskin 8). Vi gick genom långa gångar av varma rör och ju närmare vi kom destu mer steg värmen. Vi hälsade på shiftgänget och det hela kändes bra.

Sedan fick vi följa med ut och titta på från hur massan slungades ner tills det att pappersrullar på flera ton kom ut i andra änden. Häftigt! Åke förklarade sedan också att man tillsatte blå färg för att få pappret vitt. Vilket påminner mig om att jag har läst att snön egentligen är blå! Så himla häftigt, tycker jag!

Klockan halv tre skulle alla maskinerna stängas ner för att det imorgon ska bli inspektion i kåpan. Eftersom det är så otroligt varmt måste maskinerna stängas ner ett dygn innan för att ha en chans att hinna svalna av. Strax innan maskinerna skulle stängas av utbröt dock ett larm och vi sprang ut för att kolla vad som hade hänt. Pappret hade gått av och det fullkomligt vällde ut papper och ner i pappersmassan. Med vana arbetare var det återställt på ett par minuter och vi hade tur som inte fick trassel inne i maskinrummet. Då hade vi skottat papper resten av dagen.

Jag hade en jättebra dag på min workplacement och när det var dags att gå hem erbjöd sig Åke att köra oss hem. Tack så otroligt mycket!

Idag är det runt 30 grader ute och jag undrar hur sommaren kommer att bli. Regnig? solig? kall varm? (Mai Ruh!!)

Hamburgö och första juni

Idag är det försa juni... Eller faktiskt för tre minuter sedan blev det faktiskt den andra juni.

Jag kan inte sova, har försökt sedan tio, men det går helt enkelt inte. Varför? Kroppen värker och huden smärtar. Idag var vi ute och badade på Hamburgö. Jättemysig liten ö med blått kristallklart vatten. Solen tog som bara den och jag tror att jag blev brunare idag än vad jag blev under hela min vistelse i Thailand. Vi fikade på svenska kanelbullar och gottade oss.

Yod däremot uppskattade inte solen lika mycket. Han la sig under jackan och täkte över restan av kroppen med handukar. Kero låg i sina svarta jeans och en svart t-shirt. Det råder i alla fall ingen tvekan om att de inte vill bli mer bruna. I Thailand är allt som är ljust framgångsrikt. Men men, det var i alla fall en härlig dag!

När vi kom hem, efter att ha ätit ekologisk glass skulle vi kapa ner ett par grenar (trodde jag). Det visade sig att vi skulle kapa ner fyra träd. Livsfarligt! Verkligen! Vi lastade grnar på kärrorna och Claes sågade. Det tog ett par timmar och sedan så hade vi inte längre någon skugga på tomten. Däremot känns det i både rygg o nacke att jag dragit i alldeles för tunga grenar (träd).

Jag han att duscha av mig innan middagen. Grillad abborre, som vi hade fiskat igår tillsammans med Johan. Oh, vad mysigt det var. Metandes ute på en sjö som sträcker sig in till Norge. Det nappade rätt bra och på hemvägen fick vi tilloch med en gädda.


Har börjat på ett nytt jobb, Arctic paper. fast bara en gång i veckan.. ^^ bra, det är sjukt varmt inne vid pappersmaskinerna så att svetten bara rinnner. Så här ser min vecka ut;

måndag: Jobba på Arctic Paper
tisdag: Traditional Swedish baking hos våra PF (handledare)
onsdag: Project "I buy eco" Vi ska göra en layout till vår poster
torsdag: Studiebesök till lysekil, för att se havetshus
fredag: Sveriges nationaldag! Ska firas med pensionärerna i Hällevadsholms park, sedan ska vi på räkfrossa i Smögen
lördag: Examensfest här i trädgården! Dottern Marie tar Journalistexamen vilket ska firas hela dagen.
söndag: Anna Y fyller år och kanske ska vi ut o segla på det blå.


Jag är fortfarande inte det minsta trött, vilket påminner mig om mina sommarplaner. Jag slutar projektet den 25 juni och sedan ska jag hem, hem, hem!! Jag tror att jag under hela den första tiden kommer att känna mig vilsen utan att ha någon vid min sida hela tiden. Yod tillbaka till Thailand, ingen som sover i samma rum, ingen värdfamilj att ta extra hänsyn till. Kommer kännas konstigt. Men jag har så mycket jag vill göra. Som att måla om badrumsskåpet, fixa iordning rummet och trädgården.... Men sen, mest av allt vill jag laga god mat och ta härliga promenader med mamma.


"Bara 50 mil till München!"
Ja, varför inte? Kanske inte riktigt så långt men en fjorton dagar på cykel kan inte skada. Åh, så härligt - ja jag vill cykla i sommar.  När jag var 15 år cyklade jag 18 mil upp till Varberg på tre dagar och en natt, tillsammans med mamma på en varsin kärringcykel utan växlar. Så nog ska jag kunna cykla denna sommaren med?
Jag vill, Jag vill, Jag vill.





 

image60

Kan inte fatta att detta har varit min vardag!? Ceremonier varje dag... nästan. Här var jag på en husinvigningsceremoni. kolla in alla hurtiga damer, de var med på alla mina aerobicpass, på alla fester och på alla marknader. Miss you! (kitung) på thai.  Kvinnan med det största ledendet är min värdmamma! Mee!

Jag pratade med min lillasyter Nam igår. Hon har fått jobb på TAO! Det är Dristrict kontorets anläggningar som "acountant!" Oh, jisses vad stålt jag blev. Det var hennes dröm om sådär tio år sa hon till mig. Men nu har hon lyckats. Hon har desutom fått en mailadress så att vi nu kan maila till varandra. Med familjen Arromchuen var det annars bra. De har det jobbigt med allt regn som strömmar förbi huset, då det är regnperiod. Men annars bra. De säger att de saknar mig, och ja, jag saknar er!


image61

Min vardag - helt annorlunda i Sverige!  Saknar den lilla floden vid vårt hus!


RSS 2.0